Sykling for alle!


Spenning og trening

Vi er store entusiaster av sykkel og oppfordrer alle til å komme seg ut så ofte de kan. Vi bruker sykkel til jakten på spenning og for den gode treningen det gir. Vi har brukt mye landevei til trening opp igjennom årene, men nå har underlaget også blitt mykere og sykkelen en tendens til å bli vesentlig mer skitten. For oss som har et stimulansebehov etter mange år med store doser av skihopping og sykkel med motor så er downhill/Stisykling/dirt jump et veldig bra alternativ. Her får man masse adrenalin, man får utfoldet seg og vært kreative. Blant annet en kanon måte å få utløp etter endt idrettskarriere..


Aktivitet for hele familien

Vi opplever at sykkelen er i vinden om dagen. Vi tror mye av æren for den gode rekruteringen skal gå til betongparker, pumptracks og enduro/utfor trails som blir bygget rundt omkring i landet vårt. I betongnparker og pumptracks har vi sett mange barn sykle runde på runde uten stopp, det dette gjør for progresjonskurven er enormt. Dette er ikke bare for å lære triks eller sykle fort, men for å lære kontroll og sikkerhet. Det er ikke bare blant barn og ungdom rekrutteringen har økt, blant de voksne så er det også yrende liv på de gode stiene og i bikeparkene rundt. Den økende rekrutteringen viser at om man gir et ordentlig tilbud så vil det bli benyttet. Vi håper det fortsetter å komme tilbud som dette fremover!


Noen flere fordeler ved sykling 

 Når man blir eldre så blir fort balansen dårligere, sykkel gir en veldig god balanse og vi anbefaler å holde syklingen i gang så lenge det la seg gjøre. Sykling gir også veldig gode reflekser da hodet må jobbe i høygir for å få med seg alt som skjer og ta raske avgjørelser. Dette overføres også direkte til trafikksikkerhet og kjøre-egenskaper når man tar steget til motoriserte kjøretøy senere i livet. Sykling gir dessuten en sterk kropp og god utholdenhet.  


Kom deg ut!  

Det er kanskje mange som tror at man må ha en dyr fulldemper for å ha det gøy i skogen, det stemmer ikke. På de grovere stiene så er det nok en stor fordel for å finne den store gleden, men på de fine stiene som ligger rundt så kan man fint ha artige turer også på hardtail eller en hybrid variant. Start med det du har og oppdater heller senere ved behov og anledning!