WC ENGELBERG


Nå er det ny hælj å nye muligheter. Engelberg har je jo visitert mange gonger. En veldig hyggelig plass. Detta er en go gammal behandlingsplass. Hit drog velformuende å kongelige for å behandle kroppen i ulike kilder med helt spesielle mineraler. Detta gjorde deg både yngre å kåtere vistnok+++. Itte veit je, har jo prøvd flere ta dom, men merke itte forskjell, men den tia så var det vel egentlig ittno problem. He he. 

Engelberg var når je starte reise dit det siste renne i den Svetsiske hoppuka. Den startet i St. Moritz, videre tel Gstaad og Engelberg. Detta var en spesiell bakke husser je, helt annerledes nå, men faktiskt så ser je det henger at litt ta det gamle der. Det spesielle er at den den gong hadde en laaang kul, det var 2 kuler. Den høgda du hadde over fyste kuln der avgjorde om du i det hele tatt kom over neste. det merke du fort. Klarte du det, så sneik du deg over kul 2 å stakk ut ta bakken, artig greie. En anna utfordring der var telløpe. Den gong var det bokstavelig talt naturlig tilløp. Det var ofte lite snø der, så dom skrapte i hoppes det dom fant opp lia der, den var itte hvit for å si det slik. Mye møkk i den. 

Vi måtte gå å vasse i bløyt jord oppover der å måtte finne noe snø å vaske støvla i på toppen. Så var det spore, ofte lurt med tilig startnummer der. Saken var den at det var itte helt jevnt i underlage gjennom radiusen tel hoppe, så der vart det støtt en sving som måtte takles. Jo lengre ut i renne, jo verre. Denna måtte du takle, heldigvis hadde je lekt så mye på skir, at det gikk stort sett bra, balansen med å slappe av der å samtidig skaffe trøkk i satsen var jo en utfordring. Mange klarte itte detta, å såg nærmest ut som dom hadde vørti kaste ut frå en resturang godt påseile. Klarte dessverre aldri berre en en 4 plass der. Trur det å var her tidenes fyste WC renn vart arrangert, å med norsk vinner. Tom Kristiansen. Arrester meg vist je tek feil? 

Det var ingen ombyttebuer der den gongen, men det var flere staller på gården som var på sletta. Je fant ut at da var det greit å bruke den, hesta ose ta varme å var snille. Itte mange som valgte den varianten, men je synets det var topp. 

Da går vi for pallen i hælja nå, så smeller det igang med hoppuke start i Oberstdorf å nye historier derfrå. Ha ei fin å sporty hælj. Vær SNILLE å ta vare på hverandre..  På bildet ser du slike hester det var der. STERKE!