Sov meg bort frå WC totalseier 1980/81

Nå har vi jo et noe forsinke VM skiflyvning denne hælja. Etter min meining så er nok detta for tilig for mange, spesielt i år som det har vøri en sterkt amputert sesong med tanke på forberedelser.. Sjøl har je en lett miks ta glede og nederlag frå Planica. Sesongen 1980/81 låg je an tel en totalseier i world cup, det sto mellom meg og min venn Armin Kogler.  

Den gongen så var det fire puljer som avgjorde startrekkefølja. Ludvik sette meg i gruppe to, det angret han på i all ettertid. Dette viste seg å bli etter vår alles meining avgjørende for resultatet som ente mæ andre plass, knepent bak Armin. Den gongen var det slik at det var tjue world cup renn som telte totalt meiner je. Vi kunne da stryke våre dårligste resultat ettersom vi forbedre oss. Detta burde kansje vøri innført i en slik sesong som nå, det er en pandemi som har forårsake at flere har måtte sti over flere renn. Hadde vøri mere rettferdig for sammenlagt vinnern synes je. Detta er en enkel sak å gjennomføre. OK, nok om det. Max Golser som var treiner for Østerrike sette da Armin i gruppe en. Fordelen da var at i denna sommern som da hadde ankømmi bakken med sine væl 20+ grader medførte jo at dom tok fram saltbøssa og strødde på i spore. Detta veit vi jo at medføre is og en meget god gli, så lenge det varar.

 Jari Poikonen vart jo derimot et offer for dette. Han å med da tili startnummer å isspor klinte tel å hoppe ut på sletta, reiv i filler et kne å var borte ei lang stønn etter detta. Når slik skjer, så blir det så klart utsettelser og justeringer på farta. Je hadde jo gått opp tel toppen som normalt å beregne hoppinga tidsmessig uten forsinkelser. Da vart det lenge å sitta i solveggen på toppen der i fult utstyr. Je har støtt hatt et ekstremt gått sovahjærte, det meldte sin ankomst i en upassende ti på toppen.  

JE SOVNE! Je blir vekke ta en kar som pekte på start. Det var min tur. Hjælp! Je borra tryne ner i noe snø je fant oppi der, prøvde vakne å få i gang hue og kroppen som sku hive seg ut i over 100km i timen og ha en mulighet for nærmere 150m. Storbakken her var STOR. Detta lyktes je særdeles dårlig mæ, overkjøringa frå hopp tel landing var tilsynelatende kun en utforkjører verdt.

Da je med stil avslutte utforkjøringa med en elegant sving på slette til applaus, så var je likevæl fornøgd. Nummer to i world cup total! Je tenkte at det er en fin tur, rusle bort tel serveringa, der var det feite fine wurst, altså pølser og kald ØL. Værte å sjå lyst på livet. Det er jo moro uansett.MEN FYTT I HELVETE Å JE HAR ANGRE PÅ DETTA I ETTERTID. Får itte mange slike sjanser. Ludvik, treinern, den beste ta dom vil je klart si. Kom bort tel meg å sa. Du Roger, dette ikke væra bra, jeg gjorde feil der. Unnskyld. Itte vanskelig å akseptere denne unnskyldningen frå en slik kar. Savner den mannen der.

Nå er det nok ingen fare for at Granerud og gjengen gjør den feil her, så vi går for VM gull. Je GLEDER meg!